គ្រឿងផ្សំ ៖
- សាច់ជ្រូក ២ជាន់ ឬសាច់សុទ្ធ
- នំបញ្ចុក ១គីឡួរ
- បន្លែរ និងជីគ្រប់មុខ
- ល្ហុងខ្ចី ១កង់
- ការ៉ុត ១មើម
- ម្ទេសទុំ ២ផ្លែ
- ទឹកត្រី ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកខ្មេះ ២ស្លាបព្រាបាយ (អាចប្រើក្រូចឆ្មារជំនួសបាន)
- ស្ករត្នោត ៣ ទៅ ៤ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម
- ស្លឹកគ្រៃ ១បាច់
- អំបិល ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
របៀបធ្វើទឹកត្រីផ្អែម
ដាំទឹក ១លី្រតឲពុះ ហើយលាយជាមួយទឹកត្រី ស្ករសរ ទឹកខ្មេះ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ហើយភ្លក់មើលតាមរស់ជាតិចូលចិត្ត ។ ដាក់ទឹកត្រី ទុកឲត្រជាក់មួយអន្លើរ ។
របៀបចម្អិនដាំទឹក ១លី្រតឲពុះ ហើយលាយជាមួយទឹកត្រី ស្ករសរ ទឹកខ្មេះ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ហើយភ្លក់មើលតាមរស់ជាតិចូលចិត្ត ។ ដាក់ទឹកត្រី ទុកឲត្រជាក់មួយអន្លើរ ។
- ហាន់សាច់ជ្រូក ៣ចាន់ជាបន្ទះៗ
- ហាន់គល់ស្លឹកគ្រៃ ហើយយកមកបុកឲម៉ត់ល្អ
- យកសាច់ែដលហាន់រួចមកច្របូកជាមួយស្លឹកគ្រៃ និងអំបិលអោយចូលជាតិល្អ
- ទុកសាច់ច្របាច់រួច ១៥នាទី ឲចូលជាតិ
- យកសាច់ជ្រូកប្រលាក់មកអាំងអោយឆ្អិនល្អ
- ពេលទទួលទាន លាយសាច់អាំងជាមួយទឹកត្រីផ្អែម បន្លែ ជីរ និងនំបញ្ចូក ជាការស្រេច ។
No comments:
Post a Comment