គ្រឿងផ្សំ ៖
១. សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ឬសាច់លាយខ្លាញ់ ៥០០ក្រាម
២. ទឹកសុីអីុវផ្អែម ១ ស្លាបព្រាបាយ
៣. ទឹកត្រី ៤ស្លាបព្រាបាយ
៤. ខ្ទឹមសរ ២ក្លែប
៥. ស្ករសរ ឬស្ករត្នោត កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៦. ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំ
៧. ម្រេចម៉ត់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨. អំបិលម៉ត់
១. សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ឬសាច់លាយខ្លាញ់ ៥០០ក្រាម
២. ទឹកសុីអីុវផ្អែម ១ ស្លាបព្រាបាយ
៣. ទឹកត្រី ៤ស្លាបព្រាបាយ
៤. ខ្ទឹមសរ ២ក្លែប
៥. ស្ករសរ ឬស្ករត្នោត កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៦. ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំ
៧. ម្រេចម៉ត់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨. អំបិលម៉ត់
របៀបចម្អិន ៖
១. លាងសាច់ជ្រូកអោយបានស្អាត រួចសំងួតទឹកអោយល្អ
២. ហាន់សាច់ជ្រូក ស្តើងល្អម
៣. ចាក់គ្រឿងគ្រប់មុខ ដូចជាទឹកសីុអីវុផ្អែម ទឹកត្រី ខ្ទឹមសរ ខ្ទឹមក្រហម ស្ករ ម្រេច និងអំបិល លាយចូលគ្នា
៤. ច្របាច់ថើរៗ អេាយសប់ រួចច្រក ដាក់ទុកក្នូងទូរទឹកកក ៣០នាទី ។ វិធីនេះមានសារៈសំខាន់ណាស់ ដើម្បីអេាយសាច់ជ្រូកចូលជាតិបានសប់ និងត្រូវគ្រឿងល្អ ។
៥. បន្ទាប់ពីផ្អាប់ទុក ៣០នាទីមកអ្នកអាចយកមក អាំង ឬចៀនតាមចំណូលចិត្ត ជាការស្រេច ។
No comments:
Post a Comment