Wednesday, November 16, 2016

ម្ហូបបួស

 
គ្រឿងផ្សំៈ
  1. តៅហ៊ូ ១ ដុំ 
  2. ក្រូចថ្លុង ១ ចំហៀង (តិច ឬច្រើនតាមចំណូលចិត្ត)
  3. ស្ពៃក្តោបក្រហម ១ ជ្រុង 
  4. ត្រសក់ ២ផ្លែ
  5. ការ៉ុត ១ មើម
  6. មីសួរ ១កញ្ចប់ តូច 
  7. ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម
  8. ម្ទេស ២ ឬ ៣ ផ្លែរ
  9. សណ្តែកដី លីង ២ ស្លាបព្រាបាយ 
  10. ស្ករស ឬស្ករត្នោត ៥ ស្លាពព្រាបាយ
  11. ទឹកត្រី អំបិល និង ក្រូចឆ្មារ ២ផ្លែរ និងបង្គារក្រៀមបន្តិច
របៀបធ្វើៈ

ទឹកត្រីផ្អែម
  1. ដាំទឹកក្តៅ ៣០០មីលីលីត្រ អោយពុះ 
  2. ដាក់ស្ករត្នោតតាមចំនួនខាងលើ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហមដែលចិញ្រាំរួច ច្របាច់ក្រូចឆ្មារ និង ដាក់អំបិល ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងទឹកត្រី ៤ស្លាបព្រា 
  3. កូរទឹកត្រីផ្អែម ដាក់ម្ទេសដែលហាន់រួចចូល និងភ្លក់រសជាតិ ។ ត្រូវមានរសជាតិជូរអែមដិត ។ ទុកទឹកត្រីផ្អែមមួយអន្លើរ ។

ការធ្វើញាំ
  1. បកសំបកក្រូចថ្លុង និងញែកជាក្លែបតូចៗល្មម 
  2. ហាន់ត្រសក់ជារាងច្រវ៉ាវែង 
  3. ឈូសការ៉ុត ច្រវ៉ាវែងល្អិតៗ 
  4. ហាន់ស្ពៃក្តោបអោយស្តើងៗ
  5. ត្រាំមីសួរ​ជាមួយទឹកក្តៅ រយៈពេល ១៥នាទី (ឬ អ្នកអាចស្រុះមីសួរក៏បាន តែត្រូវប្រយត្ន័ស្រុះកុំអោយមីសួរទន់រលួយពេក)
  6. ពុះតៅហ៊ូ ជាបួនចំរៀកស្តើងល្មម ហើយ ចៀនតៅហ៊ូ អោយឆ្អិនល្អ 
  7. យកតៅហ៊ូ​ដែលចៀនរួច មកត្រាំក្នុងទឹកត្រីផ្អែម ហើយទុក ១០នាទី អោយចូលជាតិល្អ ។ ការធ្វើបែបនេះ គឺដើម្បីអោយតៅហ៊ូ ចូលរសជាតិឆ្ងាញ់ ។ តៅហ៊ូជាប្រភេទអាហារ គ្មានរសជាតិ និងសាប ដូចនេះ យើងត្រូវត្រាំវាក្នុងទឹកត្រីផ្អែម ។ បើយើងលាយពេលញាំ វាឆាប់បែកសាច់ពេក ។ 
  8. កាត់មីសួរដែលត្រាំទឹករួច ជាកំណាត់ខ្លីៗ 
  9. ច្របល់ត្រសក់ ការ៉ុត ក្រូចថ្លុង ស្ពៃក្តោប បញ្ចូលគ្នា និងលាយថើរៗ 
  10. ចាក់ទឹកត្រីផ្អែមចូល និងលាយសណ្តែកដីដែលលីង និងបុករួចចូល 
  11. ចុងក្រោយដាក់តៅហ៊ូ និងម្ទេសចូលជាការស្រេច ។

No comments:

Post a Comment