Wednesday, November 16, 2016

ផឹកភេសជ្ជៈនេះមុនពេល​ចូល​គេង ៧ ថ្ងៃ ទំហំ​ចង្កេះ​នឹង​ស្រក​លឿន​បំផុត !



ពិសារភេសជ្ជៈដ៏អស្ចារ្យ​មួយ​ប្រភេទ​នេះមុន​ពេល​ចូល​គេង​រយៈពេល ៧ ថ្ងៃ អ្នក​នឹង​ស្រក​ទម្ងន់ ៤គីឡូ ហើយ​ទំហំ​ចង្កេះ​នឹងកាត់​បន្ថយ​ដល់​ទៅ ៤អ៊ីញ។

ធាតុផ្សំដែលចាំបាច់
• ទឹកស្អាត ៨ពែង
• ក្រូចឆ្មា ១ផ្លែ
• ត្រសក់ ១ផ្លែ
• ខ្ញីស្រស់ ១មើលតូចល្មម
• ស្លឹកជីអង្កាមស្រស់ ៧សន្លឹក
របៀបធ្វើ
• ក្រូចឆ្មាលាងទឹកឱ្យស្អាត​ហាន់​ជាបន្ទះ​ស្តើងៗ, ត្រសក់​ចិតសំបក​ចេញ រួចហាន់​ជាបន្ទះ​ស្តើងៗ, ជីអង្កាម​លាង​ទឹក​ឱ្យស្អាត, ខ្ញីស្រស់​ចិត​សំបក​ចេញ​រួចហាន់​ជាបន្ទះ​ស្តើងៗ។
• -បន្ទាប់មកយកទឹក នឹងរបស់​ទាំងអស់​ត្រាំប​ញ្ចូលគ្នា រួច​ក្លាសេ​នៅក្នុង​ទូទឹកក​រយៈពេល​មួយ​ថ្ងៃទើប​ប្រើប្រាស់​បាន។
ភេសជ្ជៈនេះអ្នកអាច​បរិភោគ​មួយ​ពែង​មុន​ពេល​ចូលគេង (ឬរបិភោគ​នៅពេល​ស្រេក​ទឹកក៏បាន) ក្រោយ​រយៈពេល​មួយ​សប្តាហ៍​អ្នកនឹង​ឃើញ​លទ្ធផល។
បើទោះបីជាវាស្តាប់ទៅ​មិនគួរឱ្យ តែអ្នក​គួរតែ​សាក​ល្បង​មើល។ ក្នុងរយៈ​ពេល​មួយ​សប្តាហ៍​អ្នកនឹង​ស្រក​ទម្ងន់​អស់ ៤គីឡូ ហើយ​ទំហំ​ចង្កេះ​នឹងស្រក​ដល់ទៅ ៤អ៊ីញ​ថែមទៀត៕

Spicy Shrredded Chicken!


សាច់ជ្រូកប្រឡាក់

គ្រឿងផ្សំ ៖ 
១. សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ឬសាច់លាយខ្លាញ់ ៥០០ក្រាម
២. ទឹកសុីអីុវផ្អែម ១ ស្លាបព្រាបាយ
៣. ទឹកត្រី ៤ស្លាបព្រាបាយ
៤. ខ្ទឹមសរ ២ក្លែប
៥. ស្ករសរ ឬស្ករត្នោត កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៦. ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំ  
៧. ម្រេចម៉ត់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ 
៨. អំបិលម៉ត់ 

របៀបចម្អិន ៖
១. លាងសាច់ជ្រូកអោយបានស្អាត រួចសំងួតទឹកអោយល្អ
២. ហាន់សាច់ជ្រូក ស្តើងល្អម
៣. ចាក់គ្រឿងគ្រប់មុខ ដូចជាទឹកសីុអីវុផ្អែម ទឹកត្រី ខ្ទឹមសរ ខ្ទឹមក្រហម ស្ករ ម្រេច និងអំបិល លាយចូលគ្នា
៤. ច្របាច់ថើរៗ អេាយសប់ រួចច្រក ដាក់ទុកក្នូងទូរទឹកកក ៣០នាទី ។ វិធីនេះមានសារៈសំខាន់ណាស់ ដើម្បីអេាយសាច់ជ្រូកចូលជាតិបានសប់ និងត្រូវគ្រឿងល្អ ។
៥. បន្ទាប់ពីផ្អាប់ទុក ៣០នាទីមក​អ្នកអាចយកមក អាំង ឬចៀនតាមចំណូលចិត្ត ជាការស្រេច ។

Steam Chicken...!


ម្ហូបបួស

 
គ្រឿងផ្សំៈ
  1. តៅហ៊ូ ១ ដុំ 
  2. ក្រូចថ្លុង ១ ចំហៀង (តិច ឬច្រើនតាមចំណូលចិត្ត)
  3. ស្ពៃក្តោបក្រហម ១ ជ្រុង 
  4. ត្រសក់ ២ផ្លែ
  5. ការ៉ុត ១ មើម
  6. មីសួរ ១កញ្ចប់ តូច 
  7. ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម
  8. ម្ទេស ២ ឬ ៣ ផ្លែរ
  9. សណ្តែកដី លីង ២ ស្លាបព្រាបាយ 
  10. ស្ករស ឬស្ករត្នោត ៥ ស្លាពព្រាបាយ
  11. ទឹកត្រី អំបិល និង ក្រូចឆ្មារ ២ផ្លែរ និងបង្គារក្រៀមបន្តិច
របៀបធ្វើៈ

ទឹកត្រីផ្អែម
  1. ដាំទឹកក្តៅ ៣០០មីលីលីត្រ អោយពុះ 
  2. ដាក់ស្ករត្នោតតាមចំនួនខាងលើ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហមដែលចិញ្រាំរួច ច្របាច់ក្រូចឆ្មារ និង ដាក់អំបិល ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងទឹកត្រី ៤ស្លាបព្រា 
  3. កូរទឹកត្រីផ្អែម ដាក់ម្ទេសដែលហាន់រួចចូល និងភ្លក់រសជាតិ ។ ត្រូវមានរសជាតិជូរអែមដិត ។ ទុកទឹកត្រីផ្អែមមួយអន្លើរ ។

ការធ្វើញាំ
  1. បកសំបកក្រូចថ្លុង និងញែកជាក្លែបតូចៗល្មម 
  2. ហាន់ត្រសក់ជារាងច្រវ៉ាវែង 
  3. ឈូសការ៉ុត ច្រវ៉ាវែងល្អិតៗ 
  4. ហាន់ស្ពៃក្តោបអោយស្តើងៗ
  5. ត្រាំមីសួរ​ជាមួយទឹកក្តៅ រយៈពេល ១៥នាទី (ឬ អ្នកអាចស្រុះមីសួរក៏បាន តែត្រូវប្រយត្ន័ស្រុះកុំអោយមីសួរទន់រលួយពេក)
  6. ពុះតៅហ៊ូ ជាបួនចំរៀកស្តើងល្មម ហើយ ចៀនតៅហ៊ូ អោយឆ្អិនល្អ 
  7. យកតៅហ៊ូ​ដែលចៀនរួច មកត្រាំក្នុងទឹកត្រីផ្អែម ហើយទុក ១០នាទី អោយចូលជាតិល្អ ។ ការធ្វើបែបនេះ គឺដើម្បីអោយតៅហ៊ូ ចូលរសជាតិឆ្ងាញ់ ។ តៅហ៊ូជាប្រភេទអាហារ គ្មានរសជាតិ និងសាប ដូចនេះ យើងត្រូវត្រាំវាក្នុងទឹកត្រីផ្អែម ។ បើយើងលាយពេលញាំ វាឆាប់បែកសាច់ពេក ។ 
  8. កាត់មីសួរដែលត្រាំទឹករួច ជាកំណាត់ខ្លីៗ 
  9. ច្របល់ត្រសក់ ការ៉ុត ក្រូចថ្លុង ស្ពៃក្តោប បញ្ចូលគ្នា និងលាយថើរៗ 
  10. ចាក់ទឹកត្រីផ្អែមចូល និងលាយសណ្តែកដីដែលលីង និងបុករួចចូល 
  11. ចុងក្រោយដាក់តៅហ៊ូ និងម្ទេសចូលជាការស្រេច ។

Ginger soup is the best healthy food ever......

សាច់ជ្រូក ៣ជាន់ទឹកអំពិលទុំ

 
គ្រឿងផ្សំ ៖
  1. សាច់ជ្រូក ៣ជាន់ ៣០០ក្រាម 
  2. ខ្ទឹមក្រហម ៣មើម 
  3. ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ១បាច់ 
  4. ក្រូចឆ្មារ កន្លះផ្លែ
  5. អំពិលទុំ 
  6. ស្ករសរ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  7. ម្ទេស ២ផ្លែ
  8. ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
របៀបចម្អិន
  1. ដាំទឹកអោយពុះ ហើយស្រុះសាច់ជ្រូក ៥នាទី ដើម្បីចំរាញ់ខ្លាញ់ចេញខ្លះ 
  2. អាំងសាច់ជ្រូកដែលស្រុះរួចឲឆ្អិនល្អ
  3. ហាន់ខ្ទឹមក្រហមជាចំណិតឆិតតូចៗ 
  4. លាយស្ករសរ ទឹកអំពិលទុំ ម្ទេស ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ក្រូចឆ្មារ និងទឹកត្រីលាយបញ្ចូលគ្នាអោយសប់ល្អ 
  5. យកសាច់ជ្រូកដែលអាំងរួច មកហាន់ជាចំណិតតូចៗហេីយលាយជាមួយទឹកជ្រលក់ខាងលើអោយសប់ជាការស្រេច ។